Час плине, а пам'ять залишається…

"Час плине, а пам'ять залишається…"

Відзначення Дня пам’яті жертв голодоморів в ОЗО «Ходосівський ЗЗСО»

День пам'яті жертв голодоморів залишається пам’ятною датою для багатьох нащадків тих, хто помер від великого Голоду.

Неоголошена війна проти людства, геноцид, назавжди наклав свій безжальний відбиток на всю нашу історію, на національну самосвідомість. Масштаби трагедії важко оцінити. Голодомор назавжди змінив хід історії українського народу. Він став одним із найважчих випробувань, що випали на нашу долю.

З метою гідного вшанування закатованих українців та донесення до учнів об’єктивної інформації про трагічні події української історії, 26 листопада в ОЗО «Ходосівський ЗЗСО» було проведено цикл виховних справ на тему "Час плине, а пам'ять залишається…"

Вчителі підготували та провели низку різних заходів, під час яких учні малювали тематичні малюнки, створювали арт-об’єкти, виготовляли «квітку-незабудку», в знак пам’яті про трагічні сторінки нашої історії. А також мали можливість поглибити свої знання про ті страшні події та факти Голодомору, переглянувши документальні хроніки тих подій та відвідавши тематичну книжкову виставку в шкільній бібліотеці.

Також цього дня учні та вчителі закладу приєдналися до вшанування пам’яті безвинно загиблих у часи голодоморів 1921-1923, 1932-1933, 1946-1947 років, яке відбулось в селі Ходосівка біля пам’ятного меморіалу жертвам Голодомору. До учасників заходу звернувся голова Феодосіївської ОТГ Пянчук Микола Леонідович, який наголосив: «Гідно вшанувати пам’ять жертв та постраждалих від голодоморів – це наш моральний борг і громадянський обов’язок. І сьогодні маленький вогник свічки об’єднує нас у молитві за душі жертв Голодомору. Ми також згадуємо тих, хто ділився останнім шматком хліба і рятував співвітчизників від смерті.» Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять співвітчизників, земляків, які загинули внаслідок Голодомору.

Кажуть, що найважливішим видом соціальної пам’яті є пам’ять нації про своє минуле. Тож 27 листопада 0 16-00 схилімо голови і запалімо свічки пам’яті, як вияв скорботи за жертвами і віри у те, що в майбутньому подібні трагедії не повторяться.

Нам, українцям, усьому людству – миру, добробуту і запашного хліба у кожному домі!


Галерея "Час плине, а пам'ять залишається…"

Кiлькiсть переглядiв: 108

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.