Впевнено до перемоги!

Впевнено до перемоги!

Війна – не привід опускати руки, а навпаки – поштовх уперед – до мети! До перемоги! Так впевнено до перемоги щодня рухалися і юні дослідники Київщини – учасники Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН. Не стали на заваді юним учасникам ані відстань, ні проблеми зі зв’язком та інтернетом.

Передостанній день конкурсу – 28 лютого – видався щедрим на нові відкриття та цікаві знахідки для молодих дослідників Київщини. Цього дня відбувся захист робіт секції «Фольклористики» наукового відділення літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства. Юні фольклористи порадували своїми науковими розвідками, запропонувавши сучасні вектори дослідження українського фольклору.

Від нашого закладу у конкурсі брала участь Цюцяк Світлана Вікторівна, учениця 11 класу. Науковим керівником та наставником якої є Попрійчук Наталія Петрівна. Світлана представила науково-дослідницьку роботу на тему «Пісенна скарбниця Ходосівського краю» в якій детально дослідила тематику ходосівських пісень, особливості їх виконання та обрядовість; розповіла про талановитих людей нашої місцевосці та їх внесок у пісенну спадщину Ходосівського краю; про творчі колективи села Ходосівка, які відроджують та популяризують українську народну пісню.

Учениця гарно презентувала свою роботу на постерному захисті: аналізувала, робила висновки, вказувала на актуальність та значимість даного дослідження. А під час наукової конференції показала цікаву презентацію, аргументовано вела дискусію під час обговорення з членами журі та іншими учасниками. Справжньою родзинкою захисту стало виконання Світланою ходосівських пісень.

Робота Світлани була високо оцінена, в результаті чого учениця посіла І почесне місце у ІІ (обласному) етапі і була визначена представляти нашу громаду та область на ІІІ Всеукраїнському (фінальному) етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН України.

Вітаємо Цюцяк Світлану та її наукового керівника Наталію Петрівну Попрійчук з перемогою в конкурсі та бажаємо подальших успіхів та досягнень! Впевнено до перемоги!

Галерея "МАН 2023"

Кiлькiсть переглядiв: 95

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.