Тренінг «STOP THE BLEED!»

5 жовтня до Опорного закладу «Ходосівський ліцей» завітали іспанські волонтери – парамедики, які є учасниками гуманітарної місії Rescuelife від RescueBike (Іспанія-Україна). Іспанські парамедики у цікавій формі провели пізнавальний тренінг з першої домедичної допомоги для старшокласників.

Тренінг складався з двох частин – теоретичної та практичної. Під час теоретичної частини дітей ознайомили з видами кровотеч та алгоритмом надання першої домедичної допомоги. А під час практичної частини, яка тривала близько чотирьох годин, старшокласники тренувалися на собі та вчилися на манекенах, як правильно оглядати постраждалих і визначати тип поранення; розрізняти та зупиняти кровотечі; накладати турнікети, джгути; тампонувати поранення; робити тиснучі і фіксуючі пов’язки; забезпечувати прохідність дихальних шляхів різними способами.

Понад п’ять годин тренінгу пролетіли, як одна мить. Старшокласники щиро дякували парамедикам за отримані знання та практичні навички. Стомлені та переповнені емоціями, діти ще довго обмінювалися своїми враженнями і зовсім не хотіли йти додому.


Галерея "Тренінг «STOP THE BLEED!»"

Кiлькiсть переглядiв: 77

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.